Especialista:

Dra. Mireia Ferrer i Dr. Robert Rosell

Quan en odontologia es parla d'estètica, s'engloben diferents especialitats, doncs cada una d'elles té el seu propi objectiu estètic. Per tant, quan un pacient pensa en la seva estètica dental, pot necessitar tractament d'ortodòncia (vegeu apartat), d'implants (vegeu apartat), de prótesis (vegeu apartat), de periodòncia (vegeu apartat), o tractaments combinats de vàries especialitats. En altres casos, pot necessitar els tractaments que expliquem en aquest apartat.


Blanquejaments: poden ser d'una sola peça (perquè s'ha enfosquit amb els anys o per tractaments anteriors), o de totes les peces. En aquest segon cas, es fan servir uns gels que s'apliquen a la clínica i després es fa un tractament a casa. La higienista li informarà dels pasos del tractament i li farà un seguiment del mateix.

Imatge tractament blanquejador estètica dental

Carilles de composite: consisteixen en el tractament estètic més conservador, ja que fa anys es feien fundes (més agresives per la dent) i també carilles de porcel·lana, que les deixem per casos molt concrets, ja que no solsament requereixen més tractament a la dent, si no que a més les de composite són de molt més fàcil manteniment. El tractament consisteix a col·locar sobre la dent unes làmines d'un material que és "empast blanc" molt estètic. Així li podem donar a la dent la forma i el color que volem.

Imatge carilles composite tractament exemple 1 Imatge carilles composite tractament exemple 2 Imatge carilles composite tractament exemple 3

Zirconi: en zones estètiques, la tendència avui en dia és fer peces de zirconi, ja que al no portar metall, la transparència estètica és excel·lent

Imatge tècnica estètica amb zirconi